Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

"Предизвикай спорта" отправя поглед към дебрите на фехтовката

15.12.2014 г.
ротаракт

РАК „София-Тангра” поставиха началото на проекта си „Предизвикай спорта” с представянето на един доста привлекателен и грациозен спорт, познат на света още преди стотици години – фехтовка. Аристократичният спорт, който привлече вниманието на клуба, определено има достойнства, с които да привлече интереса на подрастващите.

Голяма част от отговорите, поставени в анкетите, които ученици от различни столични училища попълваха, поставяха акцент именно върху този спорт. Той е привлекателен не само за младите дами, но и за господата. Грацията и в същото време физическото натоварване, което изисква го прави предпочитан и от двата пола. Но най-забележителният и привлекателен факт е дългата традиция и история на фехтовката, която я превръщат дори в магнетично поле.

Тази инициатива е осъществена от РАК „София-Тангра” в съпартньорство на спортен клуб по фехтовка „Авитохол”. Представянето на този спорт се състоя на тринайсти декември (13.12.2014г.) от 10ч. в залата по фехтовка, намираща се в Национален стадион „Васил Левски”. Треньорите се погрижиха да дадат базисни наставления, а навлизащите в спорта да получат минимални умения по фехтовка. От спортния клуб – партньор, обещаха да подарят безплатни тренировки на желаещите.

От РАК „София-Тангра” са доволни и споделят, че с радост ще продължават да осъществяват инициативи, свързани с този проект.

Още новини

24.02.2017 г.
Млади, инициативни ротарактори от клуб „София - Тангра“ създадоха проект в подкр ...виж подробно
08.12.2016 г.
Посещение в Доганово на 04.12.2016   С напредването на годината дните се скъсяват, лист ...виж подробно
08.11.2016 г.
През изминалият понеделник Ротаракт клуб „София – Тангра“ прие още един член. Н ...виж подробно