Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

проект „Здрави и щастливи деца”

09.03.2015 г.
ротарианство

 

     Ротаракт клуб София-Тангра, съвместно с Ротари клуб Тутракан и Интеракт клуб Тутракан реализираха проекта „Здрави и щастливи деца”, осъществен в центъра за настаняване от семеeн тип в село Малък Преславец, община Главиница, обаст Силистра.

 Стойността на всички дейности, свързани с проекта „Здрави и щастливи деца” в център за настаняване от семеен тип в село Малък Преславец възлиза на сумата от 9000 лв (като сумата е приблизителна).

 Проектът включва: извършване на ремонтни дейности, подновяване на дървената дограма с алуминиева, организиране на туристическо посещение в гр. Варна и раздаване на подаръци. На 01.03.2015г. Ротаракт клуб „София-Тангра“, Ротари клуб Тутракан и Интеракт клуб Тутракан организираха празничен ден, в който заедно с децата да посрещнат Баба Марта.

 Денят беше с предначертан график. В 11:00ч. членовете на клуба се опознаха с талантливите деца и споделиха приятни емоции заедно. В 12:00 часа започна представлението във варненския делфинариум, където децата се забавляваха, правейки снимки на делфините. За тях това беше първото посещение на подобно представление и първият им досег до изумителната природа на делфините. След края на събиетието развълнуваните деца не спираха да обсъждат приключилото шоу. Денят продължи с обяд в един от търговските центрове в град Варна, където отново главна тема беше представлението. След като приключиха с обяда, забавлението продължи с 3D прожекция на детски филм. Филмът предизвика много размисли и оживени дискусии между децата и клуба. Привечер, когато РАК София-Тангра” изпрати децата до дома им в село Малък Преславец, където им бяха поднесени многобройните подаръци и стоки от първа необходимост, включващи: дрехи, обувки и стоки от първа необходимост. Закупените стоки бяха предоставени от служителите на Държавен фонд „ЗЕМЕДЕЛИЕ” от дирекции „Оторизация на плащанията” и „Договориране по Програма за развитие на селските райони дарители на двете дирекции”. Малчуганите разказаха за техните приятели, които вече са осиновени, показваха снимки и разказваха истории. Денят завърши с много прегръдки, много откровения и обещания за нови приключения.

  Ротаракт клуб „София-Тангра” ще продължи и занапред да подпомага децата, защото детските усмивки са най-голямото удовлетворение. 

Още новини

24.02.2017 г.
Млади, инициативни ротарактори от клуб „София - Тангра“ създадоха проект в подкр ...виж подробно
08.12.2016 г.
Посещение в Доганово на 04.12.2016   С напредването на годината дните се скъсяват, лист ...виж подробно
08.11.2016 г.
През изминалият понеделник Ротаракт клуб „София – Тангра“ прие още един член. Н ...виж подробно