Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

„Нашият език – това сме ние” бе отличен с награда „Златно сърце”

13.11.2015 г.
Ротари

На 05.11.2015 г. образователният проект „Нашият език – това сме ние” на Ротаракт клуб „София-Тангра” бе отличен с награда „Златно сърце”. Наградите за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце” се организират от списание Business Lady за втора поредна година. Клубът бе сред наградените за втора поредна година. Миналогодишният приз бе връчен по повод дългогодишния проект на Тангра – „Аз знам” (информационна кампания за превенция на HIV/СПИН). Награденият проект този път се намира в категория „образователни кампании”.

Наградата бе връчена на официална церемония в хотел Hilton. Тя бе приета с радост от президента на клуба – Мартин Денев и отговорника за проекта „Нашият език – това сме ние” – Нели Бачева. В благодарствената си реч г-жа Бачева сподели, че тези две награди за доказателство за правилната посока, в която върви клуба, а г-н Денев я допълни като подчерта, че те са признание за цялото ротарианско общество, а не само за РАК „София-Тангра”. Освен това той исказа надежа и вяра, че догодина отново ще присъства като представител на Клуба на Наградите „Златно сърце”, за да приема трета такава. Двамата представители на клуба прекараха една приятна вечер сред повече от 150 официални лица. Те се намираха в компанията на представители от друга известна неправителствена организация – ЗОНТА и успяха да обменят опит и впечатления.

За да Ви припомним същността на отличения проект, като заключение добавяме представянето му по време на Церемонията по награждаване.

Нашият език – това сме ние е образователен проект, който се развиваше изцяло в електронна среда, каквато е социалната мрежа фейсбук. Идеята за него се роди малко преди настъпването на 2014 г., когато на редовна ежеседмична сбирка на Ротаракт клуб „София-Тангра” стана дума за некоректното изписване на пожелания, свързани с рожден ден или Нова година.

Присъствието на филолог в клуба ни даде смелост да се впуснем в подобна инициатива и проектът беше започнат непосредствено след новогодишните тържества. Същността му се състоеше в ежеседмичното публикаване на краткии статии, свързани с често срещани отклонения от книжовната норма, допускани дори и от образовани хора. Споменатите статии разпространявахме само и единствено през официалната страница на Клуба в гореспоменатата социална мрежа. Съдържанието, на които, беше съобразено с признати и официални източници, като Официалния български речник и друга литература.

 

В момента проектът е спрян, за да бъде усъвършенстван и доразвит, като идеята ни е този път да достигнем до по-голям кръг от хора, оставайки, но и излизайки от рамките на електронното пространство. 

Още новини

24.02.2017 г.
Млади, инициативни ротарактори от клуб „София - Тангра“ създадоха проект в подкр ...виж подробно
08.12.2016 г.
Посещение в Доганово на 04.12.2016   С напредването на годината дните се скъсяват, лист ...виж подробно
08.11.2016 г.
През изминалият понеделник Ротаракт клуб „София – Тангра“ прие още един член. Н ...виж подробно