Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

Шах турнир

17.05.2016 г.
Ротари

С идването на пролетта, освен природата се събужда и състезателната страст у нас, затова решихме и тази година да премерим сили в ежегодния шахматен турнир, организиран от Ротаракт клуб София-Тангра. Турнирът се провежда за шеста поредна година и присъства в спортния календар на Дистрикт 2482 като редовно и очаквано събитие. То се състоя в неделя – 15.05.2016г в клуб Бетахаус в столичния квартал Лозенец.

Почти навреме присъстващите заеха своите места от двете страни на шахматните дъски и бе отбелязан старт на първоначалните партии.

Жребият определи един срещу друг да застанат не само опитни играчи, но и начинаещи, което предизвика спортния дух у всички и доведе до големи изненади на черно белите бойни полета.

Играта се проведе по всички правила на шахматното изкуство като за нуждите на участниците ни бяха предоставени 8 дъски и часовници за засичане на времето. Поради турнирния характер на събитието се изиграха поредица къси партии, а ограничението на времето спомогна те да бъдат наситени с напрежение. 

Тишината и обмислянето на ходовете в началото на всяка партия с напредване на минутите прерастваше в добре премерено отстраняване на противника, съпроводено от ритмичното тракане на дървените фигури. Фигура след фигура, трак, трак, трак, докато не се стигне до заветното „Шах и мат!“

Неколкократна смяна на партньори, стискане на ръце и отпадналите от борбата се настаниха удобно с освежаваща напитка в ръка, за да проследят марша на черно белите войски към отсяване на най-добрите. 

След като всички премериха сили победителите бяха определени и наградени. Шоколадов шах беше сред наградите, а купите за първо, втори и трето място, макар и не от захар, донесоха не по-малко сладост за притежателите си.

Сред участниците присъстваха представители от нашия клуб, от други софийски клубове, както и приятели от Ротари клуб София- Тангра. 

С провеждането си Шахматния турнир през 2016г събра победителите от минали години и даде шанс на „новобранците“ да се потопят в атмосферата на съревнование и победа.

Още новини

24.02.2017 г.
Млади, инициативни ротарактори от клуб „София - Тангра“ създадоха проект в подкр ...виж подробно
08.12.2016 г.
Посещение в Доганово на 04.12.2016   С напредването на годината дните се скъсяват, лист ...виж подробно
08.11.2016 г.
През изминалият понеделник Ротаракт клуб „София – Тангра“ прие още един член. Н ...виж подробно