Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

Студенти дискутират болестта на XXI век на 13 април

11.04.2011 г.
ротарианство

Студенти от СУ ще дискутират болестта на 21 век на 13 април. В 18:00 часа в аудитория 45 на Ректората ще бъдат разискани проблемите, свързани с превенцията, ранното диагностициране и рисковете от заболеваемост на ХИВ/СПИН. Гост-лектор ще бъде проф. Радка Аргирова, председател на Националната пациентска организация (НПО).

Ще бъдат представени и трите начина за изследване: КАБКИС (Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН), в медицинска лаборатория или чрез тест, закупен от аптека (задължително се извършва от медицинско лице), както и предстоящите прояви на кампанията.

Повече подробности за предстоящата дискусия студентите могат да научат от ефира на радио "Реакция" в началото на следващата седмица.

Проявата е част от националната информационна кампания за превенция на ХИВ/СПИН - "& АЗ ЗНАМ", организирана от Ротаракт клуб София-Тангра с партньорството на Ротаракт клубове от цялата страна и НПО. Тя стартира в края на месец ноември. Основните цели на кампанията са: информиране за начините за изследване за заболяването, превенцията на ХИВ и ранното диагностициране на носителството на вируса.Повече информация може да намерите на сайта на кампанията:
http://hivtest.bg/
 

Още новини

24.02.2017 г.
Млади, инициативни ротарактори от клуб „София - Тангра“ създадоха проект в подкр ...виж подробно
08.12.2016 г.
Посещение в Доганово на 04.12.2016   С напредването на годината дните се скъсяват, лист ...виж подробно
08.11.2016 г.
През изминалият понеделник Ротаракт клуб „София – Тангра“ прие още един член. Н ...виж подробно