Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

Филмов следобед с децата от ССУ с ДГ "Проф. д-р Дечо Денев" гр. София

23.02.2014 г.

Ротаракт клуб София - Тангра беше на гости на учениците от ССУ с детска градина за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев" гр. София. Членовете на клуба с удоволствие се запознахме с децата и си поиграхме заедно с тях, а след това гледахме класически анимационен филм.

През 2011г. участвахме в организирането на благотворителната кампания "Коледно ателие", когато целта беше да се събере сума, необходима за закупуването на обурудване за кът за развлечения и за обзавеждане на помещенията на учениците. Тогава се роди идеята за започването на проект в посока подобряване на условията в училището. След успешната ни работа с малчуганите от Дома за деца, лишени от родителски грижи в село Доганово, община Елин Пелин, от клуба решихме да използваме придобития опит и да стартираме нов дългосрочен проект в помощ на децата с увреден слух.

На 23.февруари започнахме новата инициатива с посещение при децата. По съвет на директора на училището, подарихме на учениците дискове с интересни филми от различни жанрове и заедно с тях изгледахме любимия на малки и големи филм за Аладин. Успяхме да се запознаем с част от учениците, които бяха изключително дружелюбни и от сърце оцениха старанието ни да общуваме с тях и да изучаваме техния език. Комуникационната бариера беше пречка разбира се но от клуба вярваме, че при достатъчно добро желание, бихме могли да превъзмогнем този проблем и да се сприятелим с малчуганите.

Нашите намерения са да се срещаме по- често с децата и да осъществим траен контакт с тях, за да можем да ги подкрепим в процеса на развитие и адаптация в обществото, да разпознаваме бързо и навреме техните нужди и потребности и да откликваме своевременно с опит и желание да им помогнем.