Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

Кампания "&Аз знам" 2013/2014

22.01.2015 г.

Ротаракт клуб София - Тангра продължава своята информационна кампания "&Аз знам" и през тази година.

Клубът, съвместно с Националната пациентска организация, стартира проекта "&Аз знам" през 2007г. като отговор на тревожната статистика, свързана с ХИВ в България, която сочи изключително малък брой на изследвани хора. Кампанията дава възможност на жителите на България да се информират по въпроса за ХИВ, СПИН, превенция, заразяване и терапия, а също и да се тестват безплатно и анонимно.

През годините под мотото на кампанията членовете на РАК Тангра организираха пресконференции и обучителни семинари, шествия, анкетни проучвания, както и предоставянето на мобилни кабинети за анонимно изследване на всеки желаещ да научи своя ХИВ - статус. Продължението дойде в Европейската седмица за изследване на ХИВ с нова пресконференция, проведена в БТА, където д-р Станимир Хасърджиев изясни ситуацията около заразяването с вируса, лечението и превенцията на ХИВ/СПИН.

Втората част на проекта се състои в разпространяването на кутийки с презерватив и информация относно болестта в няколко столични клуба, посещавани от младите хора в България, за да могат последните да бъдат подготвени и максимално информирани за рисковете и начините за предпазване от сексуално предавани болести.

Кампанията продължава с провеждането на анкетни проучвания онлайн и в столичните гимназии, за да могат и учениците да проверят знанията си по темата и да запълнят пропуските си. Целта е да се достигне до повече хора, водещи полов живот, тъй като познанието е първата стъпка към предпазването. Резултатите от анкетата ще бъдат отразени в сайта на кампанията в края на януари догодина.


За повече информация относно заболяването, както и за проекта, посетете сайта на кампанията http://hivtest.bg/

Фотогалерия

Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \