Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

Посрещане на Баба Марта в с. Доганово

01.03.2014 г.

Ротаракт клуб София- Тангра посети децата от ДДЛРГ "Любчо Баръмов" в село Доганово, община Елин Пелин на 1.март, за да сподели с тях традицията на българския обичай за размяна на мартеници за здраве и късмет.

Всяка година на първи март българите закичват един на друг червено- бели мартенички за здраве. С идеята да споделим този обичай с децата и да прекараме повече време с тях, членовете на клуба решихме да занесем в дома бяла и червена прежда и да си направим мартенички заедно с малчуганите.

Те, от своя страна, прегърнаха идеята със заразителен ентусиазъм и стаята им за забавления се превърна в своеобразна работилничка за изработването на традиционните за този ден украшения. С въображение и огромно желание малките ни приятели ни помогнаха да направим мартеници във всякакви форми, обръщайки специално внимание на създаването на различни видове гривнички и герданчета за момичетата.

В края на деня, доволни от свършената работа и заредени с положителни емоции, всеки от членовете на клуба подари своята мартеничка на децата, които си ги размениха помежду си, връзвайки си ги един на друг с пожелания за здраве, щастие и късмет, като освен това окичиха и нас в бяло и червено...

Малко преди да си тръгнем, с част от децата се включихме в импровизирана игра на футбол, за да ги подготвим за следващото ни посещение, когато спортът и игрите на открито ще бъдат с приоритетно значение. От Ротаракт клуб София- Тангра очакваме с нетърпение да се видим пак с децата и да се забавляваме заедно.

Фотогалерия

Посрещане на Баба Марта в с. Доганово
Посрещане на Баба Марта в с. Доганово
Посрещане на Баба Марта в с. Доганово
Посрещане на Баба Марта в с. Доганово