Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

Кампания "&Аз знам" 2013

01.03.2013 г.

Ротаракт клуб София - Тангра продължава да развива своя проект и през тази година, давайки възможност на жителите на България да се информират по въпроса за ХИВ, СПИН, превенция, заразяване и терапия, както и да се тестват безплатно и анонимно.

Ротаракт Тангра е социално ангажиран клуб, който подчинява своите каузи на проблемите на обществото. В опитите си да насочи вниманието на хората към световния проблем за борбата със СПИН, членовете на клуба съвместно с Националната пациентска организация стартираха през 2007 г. кампанията "&Аз знам", реализирана в отговор на тревожната статистика относно заболяването, причинено от ХИВ вируса.

Основната причина за създаването на този проект е липсата на информираност отностно вируса на СПИН и тревожно малкият брой изследвани хора. В процеса на провеждане на кампанията Ротаракт клуб София - Тангра организира обучителни семинари и лекции в различни университети, шествия и анкетни проучвания в опит да се насърчат информираността и ранното диагностициране на носителството на вируса.

Тази година членовете на клуба направиха непредставително проучване под формата на анкета, чрез която повече от 6000 души тестваха знанията си по въпроса. Това е второто по рода си подобно проучване, а отговорите показват, че 50% от попълнилите въпросника никога не са се изследвали за ХИВ и не знаят къде могат да го направят безплатно и анонимно. Пълните резултати можете да видите на сайта на кампанията, където беше публикувана анкетата http://hivtest.bg/hiv-poll/

Втората част на кампанията беше проведена на 1-ви март в центъра на град София, където чрез осигурен мобилен кабинет всеки желаещ да научи своя ХИВ- статус можеше да се изследва за по- малко от 5 минути.

За повече информация относно заболяването, както и за проекта, посетете сайта на кампанията http://hivtest.bg/

Фотогалерия

Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \