Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

Предизвикай спорта

28.10.2014 г.

„Предизвикай спорта” е един от големите проекти на РАК „София-Тангра”. С него клубът отново залага на теми, които не спират да се коментират, но с говореното по тях се изчерпва дейността, предприета от обществото. Отделяйки често внимание на проблемите, свързани с образованието, членовете на клуба насочват погледите си към онази целева група, която подлежи на образоване (ученици между осми и дванайсти клас). Този път обаче целта на клуба е не да разшири интереса на подрастващите към науката, а към СПОРТА.

Актуалните медийни заглавия не са причината РАК „София-Тангра” да си постави амбицията да предизвика интерес у младежите към активна физическа дейност, която да се превърне в тяхно хоби, интерес, полезен навик и дори начин за почивка и отпускане. Статистиките, които отчетливо показват, че изоставянето на спорта от подрастващите, води до множество болести или най-малко затлъстяване и натрупване на излишно напрежение за организма, определено показват, че ПРОБЛЕМ ИМА. Приятелите от РАК „София-Тангра” смятат, че всеки проблем си има и решение.

Тяхното решение се нарича „Предизвикай спорта”. Подхождайки отново по нестандартен и оригинален начин, те са избрали да провокират в учениците не просто интереса към спорта, а към нетипичния спорт, малко популярен, но имащ своите достойнства. За да осъществи целта си, клубът си е поставил да изготви списък със спортове, които не са толкова популярни у нас, но предизвикват интерес у подрастващите, като този списък ще бъде изготвен посредством анкети. След това практическата част на проекта се състои в презентиране на различните спортове, заели мястото си в списъка. Показното ще бъде представяно на подходящ терен, от успешни треньори или спортисти в тази област и в подходящо за спорта време от годината.

Ние държим на образованието, но на образованието в неговата най-пълна и чиста форма. Знанието, което ни учи на дисциплина и постоянност, на грижа към себе си и тялото си, е безценно, а най-добре това знание може да нипреподаде именно СПОРТЪТ.