Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

Кампания "Аз знам", насърчаваща познанието и превенцията на болестта ХИВ/СПИН

28.11.2010 г.
„АЗ ЗНАМ” е съвместен проект на Националната пациентска организация, Националната организация за борба срещу хепатита ХЕПАСИСТ и Ротаракт клуб София – Тангра. Участието ни в подобна инициатива не е прецедент, а продължение на нашите усилия в борбата срещу ХИВ от 2008 година. Мащабността на проекта и сериозността на тематиката обединяват усилията на нашия клуб, нашата самоорганизираност, мотивация и младежка предприемчивост, с установените хуманитарни ценности на националните институции.
 
Ние в клуба с удоволствие и ангажираност прегърнахме предизвикателството да поемем отговорността за създаването на уебсайта на кампанията http://hivtest.bg/, създавайки един професионален и структуриран инструмент, за да информираме, ангажираме, предизвикаме, загрижим, замислим и предпазим младото поколение от тази страшна болест. С помощта на бъдещите ни медици – членове на клуба и утвърдени професионалисти в тази сфера ние предоставихме достоверна и обстойна информация за ХИВ, СПИН, превенция, заразяване, и т.н. В РОТАРАКТ ТАНГРА ние вярваме, че познанието е първа стъпка към предпазването, която предизвиква естествения човешки стремеж да се самосъхрани. На това е подчинена и нашата кауза.
 
Практически погледнато, в основата на проекта стои иновацията – метод за провеждане на тест за СПИН от самия човек, с помощта на медицинско лице. Аналогично на отдавна съществуващите тестове за бременност, този тест може да бъде закупен от аптека, позволявайки на всички нас да останем анонимни по един или друг начин, по-спокойни за и отговорни към себе си и близките ни. РОТАРАКТ ТАНГРА цели да запознае обществото с този нов начин за изследване, организирайки презентации в едни от най-застрашените таргет групи – студентите. Едновременно представяне и обясняване на информацията ще бъде извършено в УНСС, СУ, НБУ. На Деня за борба срещу СПИН в театър Българска Армия, преди тематичното представление "Секс, наркотици и рокендрол" ще бъдат раздадени брошури, информиращи хората за създаването на новия уебсайт и продукт, променящ изцяло психическата ни нагласа за изследване в положителен аспект. В същия ден безплатни изследвания се извършват на "Попа" в т.нар. мобилен кабинет. Брошури, информация и възможност за всякакви коментари могат да бъдат дадени на възловите метро станции в София.
За съжаление нито раздването на флайъри, нито пресконференциите и рекламите биха ни убедили да отидем да се изследваме за СПИН. Интелигентността не изключва страха за собствения живот, но познанието може да предотврати съмненията. "АЗ ЗНАМ" е кампания за знанието на младите, опита на възрастните и надеждата на децата ни за живот без ХИВ. Ние в РОТАРАКТ ТАНГРА стоим твърдо зад тази идея.

Фотогалерия

Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \
Кампания \