Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

С грижа към животните. Посещение на РАК „София-Тангра” в приюта за животни в с. Горни Богоров

02.02.2015 г.

В неделя (25.01.2015г.) РАК "София-Тангра", съвместо с ИАК към I АЕГ, посети приюта за животни в с. Горни Богоров. Както всички знаем, животните могат да бъдат най-добрите приятели на човека, ето защо членовете на клуба избраха да бъдат техни приятели.
Да подадеш ръка, в която да получиш лапа, винаги е добра идея!” – това е принципът, който за пореден път обединиява мнението на всички членуващи в клуба. Ето защо те предприеха инициатива, свързвана със „сприятеляването” с животни, които са лишени от дом.

Приютът в с. Горни Богоров се е превърнал в дом за над двеста кучета. На 25.01.2015г. десет от тях намериха своите стопани макар и за ден. В игри и разходки с животните премина цялата неделя. Клубът не смята този ден да изчерпи инициативата, а даже напротив, да постави началото и традицията на проект, обърнат изцяло към приютите за животни.

Погледът ни трябва да бъде обърнат към онези, които го търсят. Ръцете ни трябва да бъдат протегнати към онези, които имат нужда да им бъдат подадени. Тези две изречения карат РАК „София-Тангра” да се стреми да създава проекти, свързани с проблеми, които малко или много са „забравени” от обществото, не се третират като належащи, а по-скоро като периферни.

Но всички знаем, че от малките стъпки се градят най-големите пътеки. – споделят от клуба.