Ротариротарактротарианство
Ротаракт клуб - София Тангра
Ротаракт клуб София - Тангра
Ротари БългарияРотаракт Д2482
Вход за членове
Имейл адрес
Парола
влеззабравена парола
 

Кампания "&Аз знам" 2014/2015 - лекции в столични гимназии

06.02.2015 г.

Ротаракт клуб София - Тангра продължава своята информационна кампания "&Аз знам" и през тази година.

Клубът, съвместно с Националната пациентска организация, стартира проекта "&Аз знам" през 2007г. като отговор на тревожната статистика, свързана с ХИВ в България, която сочи изключително малък брой на изследвани хора. Кампанията дава възможност на жителите на България да се информират по въпроса за ХИВ, СПИН, превенция, заразяване и терапия, а също и да се тестват безплатно и анонимно.

През годините под мотото на кампанията членовете на РАК "София -Тангра" организираха пресконференции и обучителни семинари, шествия, анкетни проучвания, както и предоставянето на мобилни кабинети за анонимно изследване на всеки желаещ да научи своя ХИВ - статус.

За 2014/2015 г. клубът си поставя за цел да акцентира на проблема, свъзран с превенцията на ХИВ и СПИН за подрастващите, а именно една от най-уязвимите групи - учениците от гимназиите. Направеното проучване сред тях затвърди позицията, че болестта до голяма степен е непозната за тях.

Бяха проведени две лекции пред учениците от столичната Първа английска гимназия и в Италиански лицей. До края на годината се предвижда се реализират още презентации пред гимназистите и от други столични училища.